Sprint Consultingról írták

Sikertelen agilis transzformációk okai a versenyszférában

2019. Október 17 Az agilis bevezetés drága mulatság, és ha nem jól végzik, akkor a pozitív hatások helyett csak még magasabb költségeket jelent a cégek számára.


Segít-e az agilis transzformáció?

15 October, 2019 Az elmúlt években hatványozottan nőtt az igény az agilis tréningekre és bevezetési projektekre.


Millásreggeli, Piros pirula

Milyen kifogásokat találnak a cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük?

2017. Október 17 Milyen kifogásokat találnak cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük? Dr. Bodó Árpád Zsolt, a Sprint Consulting alapítója erről beszélgetett a Millásreggeli Piros pirula rovatában.


IT-Business

Az agile módszertan és a felső vezetés viszonya

2017. Május 17 Az agile gondolkodásmód sikeres bevezetéséhez egy szervezet mindhárom érintett csoportjának (menedzsment, delivery és üzleti oldal) képzésére szükség van.


IT Behaviour

Fürge és sovány menedzsment – Egy tőről fakadnak

2015. június 16. Az agilis fejlesztés az informatikában, a lean módszertanok pedig a gyártásban és a logisztikában már régóta hódítanak. A bennük megfogalmazott alapelvek ugyanakkor sokkal szélesebb körben, az általános vállalati menedzsmentben is alkalmazhatók.


HVG Online

Hogy lehet kevesebb munkával elégedettebb ügyfelet nyerni?

2015. június 1. Íme a recept, hogy csökkentsük a veszteséget és növeljük az ügyfél elégedettségét egyszerre!


Unify blog

Keresztfunkcionális csapatok

2015. május 27. Keresztfunkcionalitás. Mit is értünk rajta? Mi a haszna és mikor érdemes ebben a szervezési formában gondolkodni. Legutóbbi meetupunkon is ez volt a téma.


Computerworld

Felgyorsított üzleti növekedés

2015. április 24. Egyre több olyan tender van hazánkban, ahol megrendelői oldalról alapelvárás, hogy az agilis módszertan alkalmazásával történjen a beszállítás, mindazonáltal az agilitás megértése még nem mindig tökéletes.

Computerworld

Agilitás és placebo hatás

2015. március 16. Interjú Linda Rising független tanácsadóval, a minták, agilis folyamatok és retrospekciók szakértőjével.


Computerworld

„A katonaság száz éve megoldotta a skálázás problémáját…”

2015. február 11. Interjú Mary Poppendieckkel és Tom Poppendieckkel, a Lean Software Development: An Agile Toolkit című, díjnyertes könyv szerzőivel.


Computerworld

“Minden üzletnek vannak költségei. A hulladéktermelés opcionális.”

2015. január 15. Stephen Parry – aki a Lean Leadership egyik legelismertebb alakja, a Lloyd Parry Consulting vezetője – fogja tartani az IIR Magyarország és a Sprint Consulting szervezésében márciusban sorra kerülő Optional Conference 2015 nyitó előadását.


Index.hu

Agilis menedzsment konferencia

2014. március 17. Április 8-9. között kerül megrendezésre a “You don’t have to change, survival is optional” (Edward W. Deming) mottójú nemzetközi Optional Conference az Agilis Menedzsmentről, nem csak menedzsereknek.


Computerworld

Agilis menedzsment nem csak menedzsereknek

2014. február 12 Agilis témájú nemzetközi konferenciát szervez Budapesten április 8–9-én a Sprint Consulting és az IIR. A kezdeményezés úttörő, hiszen ilyen nagyszabású, ilyen sok neves külföldi előadót felvonultató rendezvényen Magyarországon még nem vehettek részt a téma iránt érdeklődők.


IT Café

Ingatlan.com: az agilis módszertan megduplázta a fejlesztés teljesítményét

2012. november 19. Az, hogy egy vállalat -mint például a tisztán magyar tulajdonú Arkon Zrt., amelynek az ingatlan.com a zászlóshajója- sikeresen működik, nem jelenti azt, hogy ne lennének problémái, ne tudna még hatékonyabban dolgozni – állítja Emich Szabolcs, a társaság IT-vezetője.


NOL.hu

TJ Ewing: világsiker lehet a magyar-magyar együttműködésből

2012. november 19. A szoftverfejlesztés kulcsproblémája, hogyan lehet pontosan megbecsülni azt, hogy egy ötletből mennyi idő alatt lehet termék. Ez egyrészt azon múlik, hogy pontosan leírtuk-e, mit akarunk megvalósítani, másrészt jól meg kell tudni becsülnünk, hogy a megvalósításhoz mennyi idő kell.


Bitport

Agilis módszertannal érdemes szoftvert fejleszteni

2012. november 12. A szoftverfejlesztés hagyományos módszertanai felett eljárt az idő, a jövő és a jelen az agilis fejlesztésé – állítja tapasztalataira hivatkozva Sándor László, a T-Systems Magyarország Zrt. alkalmazás és üzleti integráció (System Integration) divízió egészségügyi ágazatnak vezetője.


Webisztán

“Megértik és átélik a munkájukat” – a Scrum módszerről (1. rész)

2010. május 17. Egyáltalán nem triviális és nem is egyszerű hatékonyan vinni egy projektet, megszervezni a munkát, menedzselni a feladatokat. A szoftverfejlesztés sokszor rapid döntéshozatalt és rugalmas projektszemléletet kíván meg.

 

“Nagy lépés, ha egy cég rájön arra, hogy problémái vannak” – A Scrum módszerről (2. rész)

2010. május 18. Most az agilis módszer gyakorlati megvalósulásával, a gyakori hibákkal, a magyar cégek sajátosságaival, a startupok agilitásával és a gyorsreagálású csapatokkal folytatjuk…


Consulation Magazin

Önmenedzselő teamek és bizalom a vállalkozás-fejlesztésben

2011. november A munka megszervezésére és a munkafolyamatok menedzselésére vonatkozó alapvető szemléletváltás (paradigmaváltás) drámai fejlődést hozott elsősorban a szoftveriparban működő vállalatok számára, de a kereskedelmi és szolgáltatási szektor más ágazataiban működő cégek is – ahol a módszertant jól használják –, jelentős eredményeket, eredmény-növekedést tudnak elérni.


InfoVilág

Munkaerőpiac: Scrumra várva

2011. július 4. Akár másfélszeresére növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a Scrum, az agilis munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés gyűjtőnév, amelynek része több konkrét módszertan. Ezek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és szinte mindegyiknek része a munkavállalói cselekvés.


MTI

Áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

2011. június 24. Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – ún. agilis – munkaszervezési módszer.


MTI

Jelentős áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

2011. június 27. Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – un. agilis – munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, amelynek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és a kreatív, önmegvalósító munkavállalói hozzáállás is. A világ vezető szoftver-fejlesztő vállalatai telepedhetnek le Magyarországon.


info@

Agilis Szoftverfejlesztők Egyesülete előadás

2010. január 14.