Sprint Consultingról írták

A home office horror?

Index.hu, 2022. június 18.

A pandémia lecsengésével egyre gyakrabban merül fel a kérdés a munkáltatókban, hogy továbbra is biztosítsák-e az otthoni munka lehetőségét vagy pedig álljon-e vissza minden a járvány előtti kerékvágásba. Bár a vezetők többsége végül úgy dönt, hogy a home office mint opció továbbra is megmarad, néhány menedzser továbbra sem támogatja a munkavégzés ilyen formáját.
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Agilis transzformáció online – mik a legnagyobb kihívások?

ITBusiness, 2021. november 15.

Már a járvány előtt trend volt az online térbe történő elmozdulás, és nem csak az IT iparban. De a világjárvány kezdetén szinte mindenki aki szellemi munkát végzett, a kibertérben kényszerült folytatni a munkavégzést és az együttműködést. Az agilitás zászlaján viszont a kezdetektől a személyes együttműködés díszlik, mint a kommunikáció leghatékonyabb formája. Hogyan egyeztethető össze e két látszólag ellentétes irány?
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Online vs. classroom – előnyök és kihívások a tréning és tanácsadási piacon

ITBusiness, 2021. szeptember 27.

Valljuk be, a járvány kezdetéig mind az IT piaci megrendelők, mind a tréningcégek a személyes, ún. classroom tréningeket preferálták. Azonban a járvány rákényszerítette a szereplőket, hogy változtassanak, így az addig háttérbe szorult online tréningek kerültek előtérbe, kényszerűségből. De vajon a járvány fokozatos enyhülésével várható-e visszarendeződés, vagy a szereplők „rákaptak” az online tréningek ízére, és ez megváltoztatja az IT tréning és tanácsadási piacot?
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Vissza az irodába, avagy a hibrid az új agilis?

ITBusiness, 2021. július 19.

2019. december. Az első híradások ekkor szállingóztak egy távoli kínai városról, ahol tömegesen ütötték fel a fejüket rejtélyes megbetegedések. Vajon örökre megváltozott minden, vagy csak átmenetileg tértünk át kényszerűségből a korábbi, megszokott mederből egy másikba, hogy aztán a veszély enyhültével visszatérjünk oda, ahonan indultunk?
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Agilis transzformáció a magyar bankszektorban – Hova jutottunk eddig?

Portfolio.hu, 2021. április 3.

A változásokra való gyors reagálás egyik kulcsfontosságú eszköze az agilis módszertan, mely már a nagy létszámú, komolyan szabályozott nagyvállalatoknál, bankoknál, biztosítóknál is megjelent Magyarországon is.
Tovább a cikkhezTárolt változat


Az agilis transzformáció csapdái

Jobsora blog, 2021. március 24.

Az agilis sikeréhez vezető úton általában a biztonság, a veszélyek elkerülése hiányzik, ugyanis természetes csapdákkal van kikövezve ez az ösvény.
Tovább a cikkhezTárolt változat


Sikertelen agilis transzformációk okai a versenyszférában

Computerworld, 2019. október 17.

Az agilis bevezetés drága mulatság, és ha nem jól végzik, akkor a pozitív hatások helyett csak még magasabb költségeket jelent a cégek számára.
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Segít-e az agilis transzformáció?

Computerworld, 2019. október 15.

Az elmúlt években hatványozottan nőtt az igény az agilis tréningekre és bevezetési projektekre.
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Milyen kifogásokat találnak a cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük?

Millásreggeli, Piros pirula, 2017. október 17.

Milyen kifogásokat találnak cégek, vezetők arra, hogy ne kelljen agilisnak lenniük? Dr. Bodó Árpád Zsolt, a Sprint Consulting alapítója erről beszélgetett a Millásreggeli Piros pirula rovatában.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=rk6CrzjuUbc[/embedyt]

Az agilis módszertan és a felső vezetés viszonya

IT-Business, 2017. május 17.

Az agilis gondolkodásmód sikeres bevezetéséhez egy szervezet mindhárom érintett csoportjának (menedzsment, delivery és üzleti oldal) képzésére szükség van.
Tovább a cikkhez | Tárolt változat


Fürge és sovány menedzsment – Egy tőről fakadnak

IT Behaviour, 2015. június 16.

Az agilis fejlesztés az informatikában, a lean módszertanok pedig a gyártásban és a logisztikában már régóta hódítanak. A bennük megfogalmazott alapelvek ugyanakkor sokkal szélesebb körben, az általános vállalati menedzsmentben is alkalmazhatók.
Tovább a cikkhezTárolt változat


Hogy lehet kevesebb munkával elégedettebb ügyfelet nyerni?

HVG Online, 2015. június 1.

Íme a recept, hogy csökkentsük a veszteséget és növeljük az ügyfél elégedettségét egyszerre!
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Keresztfunkcionális csapatok

Unify blog, 2015. május 27.

Keresztfunkcionalitás. Mit is értünk rajta? Mi a haszna és mikor érdemes ebben a szervezési formában gondolkodni. Legutóbbi meetupunkon is ez volt a téma.
Tárolt változat


Felgyorsított üzleti növekedés

Computerworld, 2015. április 24.

Egyre több olyan tender van hazánkban, ahol megrendelői oldalról alapelvárás, hogy az agilis módszertan alkalmazásával történjen a beszállítás, mindazonáltal az agilitás megértése még nem mindig tökéletes.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Agilitás és placebo hatás

Computerworld, 2015. március 16.

Interjú Linda Rising független tanácsadóval, a minták, agilis folyamatok és retrospekciók szakértőjével.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


„A katonaság száz éve megoldotta a skálázás problémáját…”

Computerworld, 2015. február 11.

Interjú Mary Poppendieckkel és Tom Poppendieckkel, a Lean Software Development: An Agile Toolkit című, díjnyertes könyv szerzőivel.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


“Minden üzletnek vannak költségei. A hulladéktermelés opcionális.”

Computerworld, 2015. január 15.

Stephen Parry – aki a Lean Leadership egyik legelismertebb alakja, a Lloyd Parry Consulting vezetője – fogja tartani az IIR Magyarország és a Sprint Consulting szervezésében márciusban sorra kerülő Optional Conference 2015 nyitó előadását.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Agilis menedzsment konferencia

Index.hu, 2014. március 17.

Április 8-9. között kerül megrendezésre a “You don’t have to change, survival is optional” (Edward W. Deming) mottójú nemzetközi Optional Conference az Agilis Menedzsmentről, nem csak menedzsereknek.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Agilis menedzsment nem csak menedzsereknek

Computerworld, 2014. február 12.

Agilis témájú nemzetközi konferenciát szervez Budapesten április 8–9-én a Sprint Consulting és az IIR. A kezdeményezés úttörő, hiszen ilyen nagyszabású, ilyen sok neves külföldi előadót felvonultató rendezvényen Magyarországon még nem vehettek részt a téma iránt érdeklődők.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Ingatlan.com: az agilis módszertan megduplázta a fejlesztés teljesítményét

IT Café, 2012. november 19.

Az, hogy egy vállalat -mint például a tisztán magyar tulajdonú Arkon Zrt., amelynek az ingatlan.com a zászlóshajója- sikeresen működik, nem jelenti azt, hogy ne lennének problémái, ne tudna még hatékonyabban dolgozni – állítja Emich Szabolcs, a társaság IT-vezetője.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


TJ Ewing: világsiker lehet a magyar-magyar együttműködésből

NOL.hu, 2012. november 19.

A szoftverfejlesztés kulcsproblémája, hogyan lehet pontosan megbecsülni azt, hogy egy ötletből mennyi idő alatt lehet termék. Ez egyrészt azon múlik, hogy pontosan leírtuk-e, mit akarunk megvalósítani, másrészt jól meg kell tudni becsülnünk, hogy a megvalósításhoz mennyi idő kell.
Tárolt változat


Agilis módszertannal érdemes szoftvert fejleszteni

Bitport, 2012. november 12.

A szoftverfejlesztés hagyományos módszertanai felett eljárt az idő, a jövő és a jelen az agilis fejlesztésé – állítja tapasztalataira hivatkozva Sándor László, a T-Systems Magyarország Zrt. alkalmazás és üzleti integráció (System Integration) divízió egészségügyi ágazatnak vezetője.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


“Megértik és átélik a munkájukat” – a Scrum módszerről (1. rész)

Webisztán, 2010. május 17-18.

Egyáltalán nem triviális és nem is egyszerű hatékonyan vinni egy projektet, megszervezni a munkát, menedzselni a feladatokat. A szoftverfejlesztés sokszor rapid döntéshozatalt és rugalmas projektszemléletet kíván meg.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


“Nagy lépés, ha egy cég rájön arra, hogy problémái vannak” – A Scrum módszerről (2. rész)

Most az agilis módszer gyakorlati megvalósulásával, a gyakori hibákkal, a magyar cégek sajátosságaival, a startupok agilitásával és a gyorsreagálású csapatokkal folytatjuk…
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Önmenedzselő teamek és bizalom a vállalkozás-fejlesztésben

Consultation Magazin, 2011. november.

A munka megszervezésére és a munkafolyamatok menedzselésére vonatkozó alapvető szemléletváltás (paradigmaváltás) drámai fejlődést hozott elsősorban a szoftveriparban működő vállalatok számára, de a kereskedelmi és szolgáltatási szektor más ágazataiban működő cégek is – ahol a módszertant jól használják –, jelentős eredményeket, eredmény-növekedést tudnak elérni.
Tárolt változat


Munkaerőpiac: Scrumra várva

InfoVilág, 2011. július 4.

Akár másfélszeresére növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a Scrum, az agilis munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés gyűjtőnév, amelynek része több konkrét módszertan. Ezek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és szinte mindegyiknek része a munkavállalói cselekvés.
Tárolt változat


Áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

MTI, 2011. június 24.

Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – ún. agilis – munkaszervezési módszer.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Jelentős áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon

MTI, 2011. június 27.

Akár 50%-kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – un. agilis – munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, amelynek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és a kreatív, önmegvalósító munkavállalói hozzáállás is. A világ vezető szoftver-fejlesztő vállalatai telepedhetnek le Magyarországon.
Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat


Agilis Szoftverfejlesztők Egyesülete előadás

info@, 2010. január 14.

Tovább a cikkhez  |  Tárolt változat